ha há!

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nevera..

..alebo aj "žiť v Matrixe?"
Nevera je jedna  z tých tém, ktorú omieľa snáď každý mužský aj ženský magazín, ktorá je snáď na každej titulke jedného z mnohých bulvárnych denníkov spomínaná v kontexte typu "Je Adriana Sklenaříková neverná?" a asi každý sa raz za čas nad ňou zamyslí, keď mu partner odchádza na víkend preč s kamarátmi. Skrátka je to vec ktorá je nanešťastie všadeprítomná, aj keď sa to mnohým z nás nepáči. Aj keď napríklad v takom Taliansku je to bežná súčasť života.
Ja ale nemám v úmysle rozoberať dôvody nevery, pretože si myslím že je to každého individuálna vec, prečo si zapichne raz za čas inam. Radšej by som napísala o úvahe na asi najťažšiu dilemu ktorá sa naskytne po spomínanom "zapichnutí inam" (nech už si to každý pochopí, ako sa mu páči), a to priznať sa - nepriznať sa?
Prednedávnom sme si na hodine filozofie vypočuli niečo o  idei a realite. O tom, čo vnímate vy, a o tom, čo je naozaj skutočnosť. V skratke, ľudia len veľmi ťažko prijímajú  pravdu o tom, že svet, v ktorom žili a verili mu, v podstate bol len výplodom ich mysle a mylného zmyslového vnímania a skutočnosť je úplne iná. Spomeňme si napríklad na kultový film Matrix, kde okrem tých všetkých vizuálnych efektov a čiernych kožených kabátov išlo aj o konflikt reality so "snom". Teda aspoň v prvej časti.
Ale aby som nezachádzala do extrémov a vrátila sa k nevere. Podobný prípad. Keď žijete dlhý čas v domnienke, že váš partner je úžasný človek, ľúbi vás, škoda len ,že má takú namáhavú prácu a chodí neskoro domov. Rozumiete si, veríte mu a spoliehate sa na neho. Po roku zistíte, že vás 6 krát podviedol a rád si zaflirtoval s inými ženami. Cítite sa ako oklamaný Neo, ktorý precitol z Matrixu, alebo ako keby vám pred oči pustili rozprávku Bugs Bunny a za chrbtom podrezávali zajačiky a vy ste si to až teraz uvedomili. Jednoducho je to pocit absolútneho hnevu, bezradnosti, pocit, že ste premárnili život v klamstve. Pocit vlastnej hlúposti a naivity a zároveň sklamania z tých, ktorí vám to vyviedli.
Ako ste už iste pochopili, mojím riešením je "priznať sa". Na následky bolo treba myslieť predtým a teraz by ste mali niesť zodpovednosť. Pretože klamať a zastierať skutočnosť sa nemusí vyplatiť a dotknutý Neo by sa mohol chcieť veľmi nepekne pomstiť..

há vám to vysvetlí | stály odkaz

Komentáre

  1. urcite mas pravdu, len...
    nedavno mi rozpraval kamarat, ako sa mu zadarilo byt svojej laske nevernym. Velmi sa za to hanbil, sam seba nechapal, ako mohol nieco take a kajucne sa priznal. Boli slzy na oboch stranach, v ociach velka bolest a ...odvtedy je vsetko inak. Boji sa svojej lasky akokolvek dotknut, pretoze citi, ze sa ona pri kazdom dotyku zachveje odporom. Obaja sa snazia, ale nejde to. Velmi sa boji, ze je medzi nimi koniec, to je to posledne, co by chcel. Nemohol by zit v klamstve, priznat sa chcel, ale aj takto je to velmi bolave...mozno, ze cas pomoze, mozno ...
    publikované: 30.10.2007 12:53:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hmm
    ked uz, tak sa nikdy nepriznat a zapierat do morku kosti!
    publikované: 30.10.2007 13:52:51 | autor: heh (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Veru...
    aj sexuologóvia odporúčajú. Plzák radí vždy a všade...zapírat, zapírat a zapírat.
    Keď teda sa nechceš naozaj " trhnout ". Kvôli jedinej firemnej akcii, či školení.
    No asi by som oči klopil.
    Aspoň trošilinku.
    publikované: 30.10.2007 16:51:51 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Nevera
    Ahojte. Tak dôvody sa rozoberať ani neoplatí lebo ich je mrte veľa. Ide o to keď sa to už stalo a aj ja som písal článok o tom (link na článok máte dole) ale väčšinou podľa mojich skúseností a skúseností imých v mojom okolí som si všimol že väčšinou keď bola nevera, tak sa ten vzťah aj ukončil. Teda naše frajerky boli neverné s chlapmi ktorí sa im páčili a nevedeli ako nám to zrazu povedať, tak to chvíľku tajili a potom nás poslali košom. Alebo keď to vyšlo najavo tak povedali: Končím s tebou on je lepší v posteli ako ty atď. Proste vždy to skončilo s rozchodom. O tom ako je to vo vzťahu kde sa tí dvaja ľúbia a zahnú iba náhodou, pod zámienkou že sa opili atď. skúsenosti nemám. Keď budem mať tak napíšem :-)

    http://www.gaaspi.blog.sk/detail-ako-je-to-s-neverou--realny-pohlad..html
    publikované: 31.01.2012 16:25:11 | autor: Tomáš (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014